- ¾ hrnčeka šošovicovej múky
- 1 hrnček vody
- 2 PL ochuteného oleja (zo sušených paradajok - BOMBA!)
- 1 ČL korenia na pizzu
- 2 PL domáceho kečupu
- niekoľko plátkov dusenej šunky - na pokrytie celého povrchu pizzy
- niekoľko plátkov syra - na pokrytie celého povrchu pizzy
- 2 veľké hrste mrazeného hrášku
Múku vsypeme do misy, zalejeme vodou a olejom, posypeme korením na pizzu a necháme aspoň 15 minút odstáť. Cesto vlejeme do kruhovej formy s papierom na pečenie a formou niekoľkokrát buchneme o pracovnú dosku, aby sa hmota rovnomerne rozptýlila. Soccu vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C na 20 minút. Potom ju vyberieme, pokryjeme vrstvou kečupu a navrstvíme šunku, hrášok a syr. Formu vrátime do rúry a pečieme ešte 10 minút, kým syr nie je roztavený a okraje placky chrumkavé.
Nemôžem si pomôcť, ale socca, respektíve výtvory zo strukovinovej múky ma nesmierne nadchli a prirástli mi k srdcu. Poriadne v ňom zapustili korene a bude ťažké ich vykynožiť (podobne ako baklažánové pizze, dlho o nich nepadla reč, ale nie, nezabudla som 😆😇😍). Ale to ani nechcem, naopak, budem sa aj naďalej snažiť ich čo najviac propagovať a dúfať, že v tomto šialenstve neostanem sama a nájdu si medzi vami ďalších priaznivcov a fanatikov.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára