- ½ hrnčeka strúhaného kokosu (kokosovej múčky)
- 1 hrnček mandľového mlieka
- 1 ČL škorice + trochu naviac
- 1 jablko
Do rajnice nalejeme mlieko, prisypeme kokos a škoricu, poriadne premiešame a privedieme k varu. Varíme, kým sa tekutina nezredukuje do požadovanej konzistencie. Medzitým jablko nakrájame na tenké polmesiace, poprášime škoricou a v grilovacej panvici opečieme, kým sa nevytvorí charakteristická vzorka. Hotovú kašu premiestnime do taniera (misky), navrstvíme jablko a ešte horúce podávame (ale pozor na jazyk!). Ak sa nechystáme jedlo konzumovať hneď, odporúčam pred servírovaním ohriať.
Ak ste plánovači podobne ako ja a kašu si nechávate na druhý deň, prijmite malý tip: uvarte ju redšiu, pretože cez noc bude mať kokos dosť času s mliekom "pracovať" a vsiakne do seba viac vlhkosti. Na druhý deň bude teda hustejšia, nenechajte sa nepríjemne prekvapiť betónovou masou v miske.
Príjemný zvyšok soboty prajem a hlavne: nepracujte! (Nie ako ja, zapnuté dva notebooky, jeden domáci, druhý firemný, čakám, kedy sa čo zomelie..)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára