Takže čo?
- špargľu, upečenú a zabalenú do šunkových pásov (pozri >>sem<<)
- mozzarellu marinovanú so sušenými paradajkami (takisto >>tu<<)
- hromadu listov hlávkového šalátu
- kvalitný olivový olej
- vajcia uvarené namäkko
- trochu talianskeho korenia
- štedrú dávku sezamu
Na taniere alebo veľký servírovací podnos rozložíme šalátové listy. Pokropíme ich olejom, premiešame a pomasírujeme, aby sa vsiakol dnu. Navrch uložíme šunkou obalenú špargľu, pridáme kôpku (kopec) mozzarelly so sušenými paradajkami, náhodne (či esteticky) uložíme prekrojené vajcia a ochutíme ich talianskym korením. Celý šalát posypeme sezamom a podávame!
Ozaj, čo vám symbolizuje jar a Veľkú Noc? Ak sa teda bavíme o jedle. Je to mazanec? Judáše? Jahňacina? Čokoľvek iné? Určite mi dajte vedieť. Mne z bližšie neurčených príčin prišli ako prvé na myseľ šuhajdy. Možno to bolo tým, že ich včera mamina spomenula v jednej konverzácii.
Prajem vám krásne prežitie sviatkov v kruhu rodiny a blízkych. Ženám želám, aby sa obrnili pevnými nervami a nejak tie vedrá vody a štípace od korbáčov vydržali. Mužom zas prajem, aby mali šťastnú ruku vo výbere voňaviek (pretože nie je nič horšie ako smrdieť sťa vietnamská drogéria) a boli na svoje nežné polovičky mierni. Ja viem, je to raz do roka, kedy sa môžete vyblázniť, ale majte na pamäti to, že sa vám to počas roka môže akýmkoľvek spôsobom vrátiť. A to predsa nechcete, nie? Nepohnevajte si drahé, nech vám pripravia napríklad takýto skvelý šalát.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára