V priebehu mesiaca som využila metódu grilovania hneď dvakrát, takže ak by ste potrebovali inšpiráciu, stačí nakuknúť >>SEM<< alebo >>SEM<< a keďže do tretice všetko dobré, dnes pridávam ďalšiu možnosť prípravy. Mimochodom, grilujem teraz dosť často, stačí sa pozrieť na predchádzajúce príspevky, snáď upúta niektorý vašu pozornosť natoľko, že sa podujmete vyskúšať jeden z nich pri záhradnom posedení.
Tak, zase späť k receptu. V obchodoch sa rozhodli, že teraz fičí brokolica, takže sa často vyskytuje v akcii. A ja, z nutnosti ušetriť, aby som vzápätí všetko vrazila do syrov, beriem čo sa ponúka. Aby to nebolo o tom istom, stačí sa trochu pohrať s ingredienciami, keď už nič iné, obmeniť aspoň pochutiny, prídavky.. A tak vznikol tento dresing, zálievka, vinaigrette, omáčka.. ktorý názov sa vám viac páči. Ide o jednoduchú kombináciu hrášku s lúpanými paradajkami a musím skonštatovať, že o veľmi podarenú. Určite si nájde svoje využitie aj v iných receptoch. Preto už nemajme rečí ako koza bobkov (koľko
- 50-75 g ovčieho syra (v rolke, s kôrkou okolo - "sheep log")
- trochu oleja z vlašských orechov
- niekoľko ružičiek brokolice - uvarenej
- Vinaigrette:
- 200 g lúpaných paradajok (domáce, ochutené bazalkou a cesnakom ⇨ maminka si jednička)
- 100 g mrazeného hrášku
- šťavu z pol limetky
- 1 strúčik cesnaku
- 1 PL oleja z vlašských orechov
- štipku soli a korenia
Na tanier rozložíme uvarené ružičky brokolice, umiestnime syr a prelejeme dresingom. Podávame ako teplé, tak i studené, na tom v tomto prípade skutočne nezáleží - obe možnosti sú výborné!
Trochu veľa zelenej? Nikdy! Z uvedeného množstva vyjde hafo zálievky, ale zase nie až toľko, že by ste sa s ním nepopasovali. Ja som ju zožrala celú (hanba mi.. ale neľutujem). Som si istá, že sa nestratí a nájde si uplatnenie v mnohých ďalších pokrmoch. Ostatne, inšpiráciu som ťahala z úplne iného receptu a do budúcna s ňou počítam, pretože je vynikajúca. Mrazený hrášok jej dodá solídnu hustotu, takže nie je to len doplnok aby sa nepovedalo a tým pádom efektne zaplní obsah žalúdka.
Recept znie vynikajuco! Niekedy vyskusam ;) Brokolice nikdy nie je dost haha
OdpovedaťOdstrániťhippocratestoldmeto.wordpress.com
Veľmi pekne ďakujem! Veru tak, brokolica nikdy neuškodí. A hlavne, že je taaak chutná. Krásny deň!
Odstrániť