Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Plnené šunkové mešce so šošovicovou pomazánkou

pondelok 12. júna 2017

Plnené šunkové mešce so šošovicovou pomazánkou

Už to v predchádzajúcich článkoch padlo niekoľkokrát. Nabádam vás, aby ste niektoré moje recepty využili trebárs na letnú grilovačku, ako pohostenie pre väčší počet ľudí. Lenže keď sa zíde kŕdeľ hladných krkov, nikdy to nie je len o hlavných jedlách. Poznáte to. Nejaká oslava alebo len maličké posedenie, ale bez rôznych jednohubiek, chuťoviek, predkrmov sa to nikdy nezaobíde. Tam balíček čipsov, miska s arašidmi, tuto dóza s koláčmi, načatá čokoláda, tyčinky a lákadlá, ktoré človek vlastne ani nechce jesť, ale keď to už tam raz je.. a siaha po nich bezmyšlienkovite. A nezatĺkajte, viem, že je to pravda! Ale nebojte sa, nikoho nemienim súdiť, naopak, keďže sme len ľudia a viem, ako to chodí, prinášam vám aspoň alternatívu, ktorá je chutná a nechcem povedať, že zdravá, ale určite plnohodnotnejšia a telu prospešnejšia, ako balíček lupienkov. Okrem toho, zasýti na dlhšie a siahnete len po jednom-dvoch kúskoch, nebudete mať neustále potrebu sa napchávať. Aj keď, je to dvojsečná zbraň, pretože tieto milé mešteky sú nielen vizuálne príjemné, môžu stať dokonca návykovými.
Využila som do nich moju >>domácu šošovicovú nátierku<<, takže sa bežte podívať, ako na ňu a smelo ju aplikujte na tieto balíčky. Okrem nej ukrývajú ešte syr, pretože bielkoviny a tuky, to je to čo žalúdok dokonale uspokojí a kyslé uhorky. Poriadne jednohubky sa nezaobídu bez kyslých uhoriek. Aspoň v našej rodine. Tam to bola klasika: koliesko rožku či bagety, natrieť prevažne taveným syrom, na to domáca údená klobása a navrch uhorka. Preto som si na ne spomenula: ak už vytvoriť novú generáciu chuťoviek, tak nech majú aspoň čosi z tých starých, nech to nie je pre stravníkov totálny šok. Ale to bude asi aj tak.
  • zaúdená dusená šunka, čím väčší podiel mäsa, tým lepšie (moja 96%)
  • domáca šošovicová pomazánka, viď recept v odkaze vyššie - množstvo podľa potreby
  • chuťovo výrazný syr - napríklad Balkánsky, nakrájať na kocky s veľkosťou sústa
  • kyslé uhorky, nakrájané na kolieska
  • paradajky, na servírovanie, ako príloha - môžeme ich pripraviť i ako šalát bokom
Každý plátok šunky štedro potrieme porciou nátierky, na to uložíme kôpku syra a uhoriek a zabalíme do balíčka, respektíve mešca. Zabezpečíme špáradlom proti otvoreniu a podávame na koliesku paradajky - lebo efekt sa počíta. 







Ja som žiadne posedenie neusporiadala, iba ak by som chcela oslavovať ďalší ubíjajúci deň v práci. A to som skutočne nemala v pláne. Ale to mi nebránilo mešteky nastrkať do misky a užívať si ich pri klávesnici. Ja viem, nemá sa to, idem sa hanbiť do kúta. 



Vy sa však nehanbite, rozhodne sa pustite do prípravy a prekvapte hostí, či napríklad len partnera. Je to milé a vtipné, roztomilé, akurát tak do pusy na jedno zahryznutie (no dobre, možno na dva, sú pomerne veľké) a skrývajú samé dobroty. Nie je ich extrémne veľa, takže sa navzájom nebudú biť, ale sú výnimočné sami o sebe, preto im ani nič navyše netreba. A hoci to vypadá komplikovane a možno trochu honosne, v skutočnosti sú hotové mihnutím oka. Presvedčte sa na vlastnej koži! 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára