Využila som do nich moju >>domácu šošovicovú nátierku<<, takže sa bežte podívať, ako na ňu a smelo ju aplikujte na tieto balíčky. Okrem nej ukrývajú ešte syr, pretože bielkoviny a tuky, to je to čo žalúdok dokonale uspokojí a kyslé uhorky. Poriadne jednohubky sa nezaobídu bez kyslých uhoriek. Aspoň v našej rodine. Tam to bola klasika: koliesko rožku či bagety, natrieť prevažne taveným syrom, na to domáca údená klobása a navrch uhorka. Preto som si na ne spomenula: ak už vytvoriť novú generáciu chuťoviek, tak nech majú aspoň čosi z tých starých, nech to nie je pre stravníkov totálny šok. Ale to bude asi aj tak.
- zaúdená dusená šunka, čím väčší podiel mäsa, tým lepšie (moja 96%)
- domáca šošovicová pomazánka, viď recept v odkaze vyššie - množstvo podľa potreby
- chuťovo výrazný syr - napríklad Balkánsky, nakrájať na kocky s veľkosťou sústa
- kyslé uhorky, nakrájané na kolieska
- paradajky, na servírovanie, ako príloha - môžeme ich pripraviť i ako šalát bokom
Každý plátok šunky štedro potrieme porciou nátierky, na to uložíme kôpku syra a uhoriek a zabalíme do balíčka, respektíve mešca. Zabezpečíme špáradlom proti otvoreniu a podávame na koliesku paradajky - lebo efekt sa počíta.
Ja som žiadne posedenie neusporiadala, iba ak by som chcela oslavovať ďalší ubíjajúci deň v práci. A to som skutočne nemala v pláne. Ale to mi nebránilo mešteky nastrkať do misky a užívať si ich pri klávesnici. Ja viem, nemá sa to, idem sa hanbiť do kúta.
Vy sa však nehanbite, rozhodne sa pustite do prípravy a prekvapte hostí, či napríklad len partnera. Je to milé a vtipné, roztomilé, akurát tak do pusy na jedno zahryznutie (no dobre, možno na dva, sú pomerne veľké) a skrývajú samé dobroty. Nie je ich extrémne veľa, takže sa navzájom nebudú biť, ale sú výnimočné sami o sebe, preto im ani nič navyše netreba. A hoci to vypadá komplikovane a možno trochu honosne, v skutočnosti sú hotové mihnutím oka. Presvedčte sa na vlastnej koži!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára