Neviem, dokedy mi to vydrží, predpokladám, že to nie je navždy (veď byť stále v takzvanom Go-Go-Go móde sa ani nedá), ale potešilo by ma, keby ma táto vlna unášala čo najdlhšie. Priaznivým faktorom je súčasná situácia v práci, kedy má vedenie na striedačku dovolenku, takže trochu zvoľnili tempo a nie je na nás vyvíjaný až taký tlak. Očakávam, že akonáhle uplynú prázdniny, všetko sa vráti do starých známych koľají, kedy nebudem vedieť, ako sa volám a budem makať ako skrutka ešte aj o polnoci (to, že som v robote 12 hodín aj teraz nechajme bokom, je to v podstate z vlastnej vôle).
Navyše, u seba pozorujem fakt, že len čo sa začnú skracovať dni, môj motor postupne zadrháva, nešliape ako by mal a nepomáha ani pravidelná údržba (rozumej: kvalitné prísuny paliva v podobe krmiva). Nuž, asi som v minulom živote bola zvieratkom, ktoré sa ukladá na zimný spánok.
Ale o zime už ani slovko, na rozdiel od druhých mi tropické teploty, ktoré opäť zavítali do našich končín, spôsobujú povznesený stav mysle a, pravdu povediac, ešte viac rozptyľujú pozornosť, pretože nesnívam o ničom inom, iba deke, vode, letných radovánkach, trebárs opekačke na záhrade. A tam sa hodí mať po ruke napríklad nasledujúci recept na grilovaný syr so strukmi, ktoré zastúpia rolu hranoliek. Tak všetkým dobrú chuť!
Na jednu ľahkú porciu:
- 1 bochník camembertu (90 g)
- zmes provensálskych byliniek
- trochu oleja na potretie
- 150 g fazuľových strukov
- paradajková omáčka/zmes na hrianky/pizzu či kečup na namáčanie
- čerstvý šalát podľa ľubovôle na servírovanie
Do misky vlejeme asi lyžicu oleja, pridáme zmes provensálskeho korenia a syr zo všetkých strán poriadne ponatierame. Položíme ho na horúci gril (grilovaciu panvicu) a opečieme z oboch strán, kým sa nevytvorí charakteristická vzorka.
Podobne postupujeme so strukmi: očistíme ich, zbavíme koncov a "fúzov", obalíme olejom a prihodíme na gril. Ak máme tú možnosť, najprv ich krátko (maximálne 5 minút) povaríme a potom vložíme do studenej vody, aby si zachovali farbu. Nebudeme ich musieť tak dlho grilovať, aby boli dostatočne tepelne spracované.
Syr i "hranolky" podávame s omáčkou či kečupom, ak sa nám žiada a porciou čerstvého šalátu podľa vlastného výberu.
Mimochodom, papierové vrecúško, ktoré môžete vidieť na fotkách, som zhotovovala vlastnoručne. Chcela som totiž nejako napodobniť spôsob servírovania, na ktorý ste možno zvyknutí z preslávených fast foodov. Uznávam, trápne, ale v tom okamihu mi to prišlo ako roztomilé oživenie podnosu. Čo myslíte? A nebojte sa kritizovať, znesiem všetko! Okrem vajca..
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára