S knäckebrotom, opečenými dyňovými semienkami a pórom |
Na kvapke oleja orestujeme na kocky nakrájanú dyňu (na dve porcie bude bohato stačiť jedna polovica) a zalejeme vriacou vodou (aby to bolo rýchlejšie, čas sú predsa peniaze ☺). Pridáme nadrobno nasekaný cesnak, mleté čierne korenie a muškátový oriešok. Varíme do zmäknutia (zhruba 10 minút, možno aj menej). Odoberieme z plameňa a ponorným mixérom rozmixujeme. Vmiešame 2 až 3 lyžice kyslej smotany a necháme ešte trochu prehriať, aby sa spojili chute. Podávame s opečenými dyňovými semienkami alebo kyslou smotanou (alebo čímkoľvek, čo sa vám k tomu hodí ☺)
Krémové polievky sú výborné v tom, že ich možno jesť v ktoromkoľvek ročnom období. V lete som ich nechala vychladnúť a studené príjemne osviežili, v zime zase budú výborné takmer vrelé, kedy zahrejú žalúdok a celý organizmus.
Nateraz s dyňou končím, takže si môžete vydýchnuť, ale keďže jej sezóna iba začína, zrejme sa tu nejaký recept v budúcnosti objaví. Aspoň dúfam, pretože si ma celkom získali. A čo vy? Máte ich radi?
Práve dneska chcem robiť tekvicovú polievku, lebo tam máme polku hokkaido a na pečenie nie je zrovna najelpšia, táto mi nechutí :/ Takže... zrejme ju pripravím podľa tvojho receptu :)
OdpovedaťOdstrániťJeeej tak to by si ma veľmi potešila :) dúfam, že sa polievka podarí ;)
Odstrániť