Alebo vôbec nie, veď ma poznáte. Bravčové vlnky, alias špízy, sú naozaj jednoduché na prípravu a rýchle, ak sa rozhodnete vykašľať sa na marinádu. To ale neodporúčam, mäsko tak dostane výraznejšiu chuť. A čo teda na marinovanie potrebujeme?
- sójovú omáčku
- prelisované strúčiky cesnaku
- čerstvý zázvor alebo čili omáčku
- sezamový či arašidový olej
- šťava z limetky alebo hoci aj balsamico ocot
Bravčové plátky marinujeme cez noc, ale minimálne 1 hodinu v zmesi všetkých ingrediencií. Na druhý deň plátky nakrájame na prúžky a do formy vlniek napichujeme na špajdle. Gril alebo grilovaciu panvicu rozohrejeme na vysokú teplotu. Špajdle možno predtým namočiť do vody na 30 minút, aby sme predišli ich spáleniu (hlavne ak sa rozhodneme mäso robiť v rúre v prípade, že nemáme náčinie na grilovanie). Špízy z každej strany grilujeme pár minút, kým nie sú hnedé a prepečené.
Trvá to len chvíľočku, tak vlnky sledujte, aby ste ich zbytočne neprepiekli. Zbytočný výpek môžeme vsať servítkou a už iba podávame.
nejoblíbenější maso!
OdpovedaťOdstrániť