Moja tapenáda je zložená z menej exotických ingrediencií (teda aspoň pre mňa, neviem, ako ste vy na tom s konzumáciou ančovičiek či kapár :D), inšpiráciu som čerpala niekde na internete :D
Potrebujeme (na väčšiu misku):
- 3 šálky čiernych olív
- 3 ČL olivového oleja
- 3 ČL Balsamico octa
- 1-2 strúčiky cesnaku
- tymián a rozmarín
- prípadne citrónová šťava
Cesnak prelisujeme, spolu s ostatnými ingredienciami zmiešame a všetko v mise zmixujeme na hustú pastu. Podávame ako nátierku na opečenej bagetke, alebo ako som už spomínala, pokojne ju využite na naplnenie trebárs kuracích pŕs, dobre poslúži aj ako dip k namáčaniu hranoliek alebo zeleniny. Ja som ju jedla s varenou mrkvou a brokolicou.
Uznávam, veľmi vábne to na prvý pohľad nevypadá, ale nenechajte sa odradiť. Kto má rád olivy (ako ja), určite mu tapenáda zachutí.
bohatě by mi stačila ta zeleninka kolem!
OdpovedaťOdstrániť