Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Šalát z fazuľových strukov, olív a sušených paradajok

utorok 27. augusta 2013

Šalát z fazuľových strukov, olív a sušených paradajok

Hoci podľa kalendára nastupuje jeseň až koncom septembra, zdá sa, že leto už tento rok skončilo. Aspoň sa to tak javí pri pohľade von oknom.

Lenže ja toto sychravé daždivé počasie z duše nenávidím a preto sa budem ešte chvíľu snažiť navodiť si letnú atmosféru, keď už nie slnkom, tak aspoň jedlom.

Kto by tiež rád bojkotoval poveternostnú situáciu ako ja, nech sa páči, inšpirujte sa týmto ľahkým šalátom.

Na 4 porcie budeme potrebovať:

  • 600 g fazuľových strukov zbavených koncov a fúzov
  • 20 čiernych olív (alebo 10 + 10 zelených)
  • 50 g sušených paradajok
  • 1/4 šálky najemno posekanej petržlenovej vňate
  • 1/4 šálky olivového oleja (alebo oleja z paradajok)
  • 1/2 ČL soli
  • 1/2 ČL mletého čierneho korenia
  • 2 strúčiky cesnaku - prelisovaného
  • prípadne 75 g opečených mandľových plátkov
Vodu privedieme k varu a do naparovacieho košíka vložíme struky. Zakryjeme a naparujeme, kým nie sú na skus, asi 3 - 5 minút. Kto je lenivý ako ja, struky vo vode jednoducho uvarí :)
Keď sú hotové, hneď ich vložíme do studenej vody, aby sme zamedzili dovareniu a uchovali ich farbu. Vyberieme ich a osušíme. Struky preložíme do misy a zmiešame s ostatnými ingredienciami. 




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára