Snáď vám s tou zeleninou už neleziem na nervy, pretože
Na dve porcie:
- polovica stredného karfiolu, rozobratého na ružičky
- 2 strúčiky cesnaku, rozpučeného
- 1/3 šálky cmaru (kyslej smotany, prípadne mlieka)
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- 1 PL masla
Vo vode (alebo i nad parou) uvaríme karfiol a cesnak domäkka. Ak ho varíme vo vode, scedíme, ale trochu vývaru si pre istotu ponecháme, ak by bol krém príliš hustý, aby sme ho mali s čím zriediť. Pridáme cmar, maslo, soľ a korenie a zmixujeme ponorným mixérom. Servírujeme podľa ľubovôle, napríklad aj s čili omáčkou.
V lete mi klasické horúce polievky príliš nejdú, ale tieto husté krémové zeleninové majú niečo do seba, najmä ak ich necháte vychladnúť a konzumujete studené. Vtedy sú celkom osviežujúce, čo poviete?
To je barvička :O ale vypadá to skvěle! Taky mám v létě ráda spíš krémové polévky :) Dneska jsem měla z hokkaida a mám pocit, že jinou už jíst nechci :3
OdpovedaťOdstrániťĎakujem :)
OdstrániťJa som mala z hokkaida minulý týždeň a tiež to bolo niečo famózne :) Mamka vždy robí výborné polievky, ale tá bola top!