Najlepšie je začať deň vopred a pripraviť si marinádu, na ktorú budeme potrebovať:
- 750 g - 1 kg hovädzieho mäsa
- 2-3 PL oleja
- 2-3 PL worchestrovej omáčky
- 1-2 PL sójovej omáčky
- 1-2 PL vegety
- 1 PL horčice (napríklad napoly plnotučnej a kremžskej, prípadne dijonskej)
- 1-2 PL (domáceho) kečupu
- soľ podľa chuti
- 1/2 ČL mletého čierneho korenia
- kúsok feferónu
Okrem toho sa nezaobídeme ešte bez:
- 2 cibúľ
- 2 hrstí čerstvých prípadne mrazených húb (šampiňóny, dubáky, kuriatka, kozáky..)
- 200 ml smotany na varenie
- 2-3 veľkých kyslých uhoriek
- pár kvapiek citrónovej šťavy
- soli a korenia na dochutenie
Deň pred varením hovädzie umyjeme a nakrájame na tenké rezance. Vložíme ho do misy a pridáme všetky ingrediencie na marinádu. Zmes dobre premiešame a komu sa to neprotiví, môže ju ochutnať a doladiť čím treba. Vložíme do chladničky odpočívať.
Potom mäso sprudka opečieme na troche oleja a pridáme cibule pokrájané nadrobno aj s hubami. Podlejeme vodou (ešte lepšie vývarom, ak máme) a pod pokrievkou dusíme domäkka. Pred koncom k mäsu pridáme nastrúhané kyslé uhorky a necháme ich rozvariť. Vlejeme smotanu na varenie a pokvapkáme trochou citrónovej šťavy. Necháme prevrieť, nech sa všetky ingrediencie dobre prepoja a podávame s obľúbenými cestovinami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára