Potrebujeme:
- celozrnné špagety
- 2 strúčiky cesnaku
- olivový olej
- 1 konzervu celých lúpaných paradajok
- 1 konzervu tuniaka v paradajkách (ale pokojne i v oleji, či vo vlastnej šťave)
- veľkú hrsť zelených olív
- oregáno a soľ na dochutenie
- syr na strúhanie (parmezán alebo eidam)
Špagety uvaríme v osolenej vode al dente. Na oleji orestujeme nadrobno posekaný cesnak, kým nezačne rozvoniavať a potom do panvice vlejeme lúpané paradajky. Pridáme olivy pokrájané na kúsky, ochutíme oregánom (prípadne soľou) a dusíme, kým sa omáčka trochu nezredukuje. K záveru primiešame konzervu tuniaka a necháme prejsť varom. Napokon servírujeme špagety preliate omáčkou a posypané syrom. Dobrú chuť!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára