Na pečenú mrkvu potrebujeme:
- 3 (gigantické) mrkvy
- (cesnakový) olej
- zmes talianskych byliniek
Na dip:
- 2/3 vaničky jemného tvarohu
- 1 strúčik cesnaku (ja som dala dva a to bolo príliš aj na takého milovníka cesnaku, ako som ja)
- 1 ČL (cesnakového) oleja
- bylinkovú soľ
Mrkvu ošúpeme, nakrájame na hranolčeky, rozložíme na plech a pokropíme olejom. Ochutíme ľubovoľnými koreninami a bylinkami, trebárs zmesou talianskych. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 15 minút, najlepšie tak, aby mrkva nebola úplne mäkká, ale v strede trochu chrumkavá.
Kým sa mrkva pečie, pripravíme si dip zmiešaním tvarohu a prelisovaného cesnaku s lyžičkou oleja a ochutíme ho bylinkovou soľou (tu by sa žiadalo aj niečo čerstvé zelené, ale v zimnom období je to s pestovaním trochu náročnejšie). Následne už len podávame s hotovými mrkvovými hranolkami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára