Pečený patizón, domáce sterilizované hríbiky s karfiolom a mrkvou, hrášok a dobre schované avokádo.
Toto je ešte hummus z orientálneho týždňa v Lidli, predtým než ich privátna značka Toppo priniesla hummusy na pulty pravidelne. Fičím na nich stále a v akcii kupujem do zásoby..
..takže tu s patizónom, vajciami a sušenými paradajkami.
O tomto "zle" som sa zmieňovala v predchádzajúcich bleskovkách >>#33<<: hriešne mlieko s čokoládou a lieskovcami. Ako doplnok k pečenej mrkve a hummusu (opäť).
Domáce ríbezle zo starkinej záhrady! Keď tak o tom píšem, možno mám ešte nejaké v mrazničke.. Hmm, tuším viem, čo mám zajtra na raňajky.
Neuhádnete! Hummus.. pistáciový krém a orieškové maslá na multicereálnej tortille.
Áno, možno ste už niekoľko fotiek, ktoré sa dnes objavia, videli už v regulárnych receptových príspevkoch, no opakovanie je matka múdrosti a nezaškodí si ich pripomenúť. Obzvlášť, keď sa jedná o rezance z rôznych druhov zeleniny, na ktorých som taktiež závislá po tom, čo mi mamina podarovala ručný špiralizér.
Jasné a to nesmiem zabudnúť na letnú fázu grilovaných paradajok, tie mi budú celú zimu chýbať. Ale paradajky, ktoré sú k dispozícii v regáloch teraz nestoja za deravý groš a neoplatí sa venovať im toľko pozornosti. Takže dovidenia o pol roka..
Zamávať musím aj čerstvým figám, na druhej strane, s prichádzajúcimi sviatkami (verili by ste tomu? reťazce sú už teraz po strop zaplnené mikulášskymi figúrkami, bože..) budú v ponuke figy sušené. Je ale veľmi pravdepodobné, že tým odolám, pretože sušené ovocie je na môj vkus príliš sladké (no nehovorím, že sem-tam nepodľahnem - sme len ľudia, nie?).
Rezance či špagety, hummus, no klasika. Šibe mi, viem.
Tvarohovým miskám so zeleninou nedám zbohom ani v zime. To sa bude objavovať tekvica (Hokkaido, muškátová, maslová), ružičkový kel, určite mrkva a zrejme aj červená repa. Tu však ešte obyčajná a červená cibuľa.
Niekedy nemám chuť príliš vymýšľať, vtedy siaham po avokáde (ak nie je za cenu zlata --> čomu prihráva do karát zimné obdobie, kedy býva pomerne lacné), dopĺňam ho väčšinou vajcom a to sa mi takmer vždy spája s fazuľou. V tomto prípade čierna, podusená s paradajkovým pretlakom.
Okej, uznávam, dnešné bleskovky čo sa obsahu misiek týka neboli príliš rozmanité, ale je to proste prierez toho, čo mám najradšej, po čom siaham neustále a k akým favoritom sa vraciam. Navyše, berte na vedomie, že časovo ešte stále pokrivkávajú čo do aktuálnosti, posledné snímky sú z konca augusta. Sama som prekvapená, že tento sklz síce pomaly, ale isto dobieham, preto držte palce, aby som to nezakríkla a čoskoro zotavila ďalšie pokračovanie rubriky.
A ako som sľubovala, budú aj zaujímavé recepty dúfam.. ak fúriky nebudú padať.. určite!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára