- 1 veľkú cuketu
- trochu masla
- trochu bylinkovej soli
- 2 veľké cibule
- 3-4 PL balzamikového octu
- 1 ČL sladkej čili omáčky
- 250 g ricotty
- 50 g nivy (alebo iného syra, odporúčam s modrou plesňou)
V panvici na troche masla speníme na mesiačiky nakrájanú cibuľu. Prilejeme ocot a čili omáčku, ochutíme bylinkovou soľou a dusíme 10, možno aj 15 minút, kým cibuľa nezačne "karamelizovať". V prípade potreby podlejeme vodou, aby sa nepripiekla.
Medzitým pripravíme cuketu: umyjeme ju, nakrájame na pozdĺžne plátky a v prvej vrstve uložíme do pekáča. Posypeme soľou, navrstvíme hotovou cibuľou a pokryjeme celou vaničkou ricotty. Pridáme kúsky nivy a navrch rozložíme druhú vrstvu cukety. Opäť môžeme ochutiť a nie je zakázané aj na vrch nastrúhať ďalšiu vrstvu syra. Vložíme do vyhriatej rúry a pri 180 °C pečieme 25-30 minút, kým cuketa nie je mäkká.
Ako vy bojujte s jesennými krátkymi dňami? Máte nejaký zaručený životabudič? Ak áno, sem s ním, rozhodne by sa mi zišiel. Na druhej strane, aj také dobré hrejivé jedlo určite dodá energiu. Preto neváhajte a pripravte si tieto lasagne, rozhodne nesklamú.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára