Grilované paradajky, tekvica, mrkvové rezance, paradajkovo-bazalkový hummus.
Tohto fešáka ste už predtým videli, ale nezaškodí si ho pripomenúť. Grilovaný hermelín, mrkvové rezance, pikantná slivková omáčka.
A už zase tekvica, vajcia do polomäkka, pikantná cícerová pomazánka, sušené paradajky.
Multizrnné tortilly postupne vyťahujem z mrazničky, obmieňam buď cottage alebo hummus, no nikdy nesmú chýbať arašidové maslá.
Pre veľký úspech.. bez komentára.
V tomto prípade som však využila fantastický banánový chlebíček >>recept<< a natrela ho mascarpone a jeden krajec, ako inak, arašidovým maslom. Bez toho to proste nejde. To bola ale lahoda! Keď tak nad tým uvažujem a slintám nad fotkami, asi by som ho mala upiecť znovu.
Toto nebolo z vlastnej výroby, ale jednej brnenskej burgrárny (vyhrala som voucher v súťaži) a okrem poriadneho hovädzieho burgra som si objednala neuveriteľný, dokonalý božský šalát s grilovaným kozím syrom, balzamikovým fresingom a cibuľovým čatní. Och, páni, dala by som si znovu. A znovu a do bezvedomia.
Extrahustý krém z pečenej tekvice doplnený volským okom a kopcom jadierok.
Prvá tohtoročná nádielka jedlých gaštanov! V balíčku od maminy (ďakujem!). Slúžili ako spestrenie šalátu z pečenej zeleniny a predzvesť gaštanovej sezóny. Ďalšie už mám v chladničke a čakajú na svojich 15 minút slávy.
V spomínanom balíčku z domu sa ocitla aj táto nátierka zo sušených paradajok, ktorú mi v dobrej viere mamka poslala, že sa jedná o čosi podľa môjho gusta. Nuž, možno by aj mohlo byť, keby celá pomazánka nestála na majonézovej báze a okrem nej tam nebolo cítiť takmer nič iné. Teda, bola kyslastá, s kúskami zrejme paradajok, ale že by som vedela jednotlivé zložky nejak rozoznať, veľmi nie. Navyše bola príliš ťažká a hmm.. mastná? Neviem opísať, ale viem, že do budúcna už radšej nie..
Mala som ju ako dip k avokádu, tekvici a domácim sterilizovaným hríbikom.
Pri upratovaní krabice som ešte vyhrabala dávno zabudnutú vzorku pekanových orechov.Moje srdce zaplesalo a šup s nimi k jogurtu a banánu!
Nuž, menej variabilné bleskovky ako tieto snáď na blogu ešte neboli, napriek tomu dúfam, že ste pri pohľade na snímky úplne netrpeli a aspoň trochu vás to zaujalo. Možno v nasledujúcom vydaní postrehneme prevratnú zmenu..
Dobre, tak asi ťažko, tekvice, hummus, avokádo a napumpované misky stále vedú. Mne to tak dokonale vyhovuje a to sa ráta.
Zatiaľ dovidenia!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára