V dobách dávno minulých, kedy mi ešte bolo jedno, čím kŕmim svoje telo, som si občas rada dopriala tyčinku Ľadové gaštany. Vydali novú príchuť, višňovú, a ja som akosi neodolala (aby jej nebolo smutno, do košíka padli aj Extra horké). Tak som ju využila (namiesto orieškov) do tvarohu s jablkom a škoricou. Už ale viem, že mi na chvíľu zase stačilo, proste nie som zvyknutá na takéto stravovanie.
Granátové jablko: po prvé..
Čoho však nikdy nemám dosť je pravidelná dávka orieškových masiel, preto keď som videla, že je v ponuke nové mandľové a zmes arašidových, pekanových a kešu orechov, musela som ich mať. Takže tu na tortille, okrem toho ešte famózny paradajkový hummus a trochu zeleniny v podobe mrkvy.
No a prečo nakupovať v malom, keď to ide megalomansky, všakže? Štyri maslá z Marks&Spencer (pretože okrem noviniek aj klasika kešu a pekan/javorový sirup musí byť, cez to nejde vlak) a jedna vyslovene prasačina z Rossmana: mandľový krém so škoricou. V tom je aj poriadna dávka cukru, aspoň podľa zloženia, zatiaľ som však iba ochutnala na špičku noža a trochu mi pripomína sladký pistáciový krém z Lidlu. Ale nebojím sa, že by sa stratil, práve naopak, ak sa do neho pustím, budú ma musieť odstraňovať páčidlom..
Granátové jablko: po druhé, jedno z mála slnečných rán a dlho očakávaný Harry Potter k tomu, proste idyla, ako má byť.
Bentó box do práce: tvaroh, pečená mrkva a fantastický domáci baklažán marinovaný v oleji s cesnakom. Mamina, si génius!
A tu jedno z nespočetných kaki v jogurtovej miske. Už ich do mňa padlo milión a ďalší určite pribudne. Neviem si pomôcť (a ani nechcem..).
Jeden z Pinterestových vynálezov: jablkový arašidový sendvič! Vždy som nad tými fotkami slintala a hovorila si, že raz to proste musím vyskúšať. Tak som to "raz" premenila na realitu a konala. Kolieska jablka natrieť vyššie propagovanými maslami z M&S, naukladať na seba a hurá, máme dokonale hriešny sendvič..? Burger..? Čosi, hlavne, že je to dobré. Okrem toho ešte zvyšky z chladničky: lahodné tekvicové pyré jemné ako obláčik a >>kakaový tekvicovo-banánový puding<<.
Pinterest má na mňa ohromný vplyv: okrem iného na ňom vídam aj krásne ružičky vytvarované z avokáda. Naštvala som sa, zhodnotila, že to z tých fotiek nevypadá až tak zložilo a chopila sa noža. Okej, mylná úvaha, až také jednoduché to nebolo a mne sa môj nepodarok rozpadol, v každom prípade, snaha bola. Vzhľadom k tomu, že je aktuálne (konečne!) sezóna avokáda, mám kopec príležitostí to trénovať. Cvik robí majstra a preto, pán Avokádo, dozrievajúci v krabici, teš sa! Máš predpoklad rozkvitnúť do krásy!
Och a mimochodom, v miske je pochovaný ešte cottage syr, to len tak pre úplnosť.
Bohužiaľ alebo chvalabohu, posúďte sami, zase na chvíľu nastane oddychové obdobie bleskoviek, pokým sa nenazbiera dostatok fotiek, s ktorými by som mohla otravovať. Dúfam však, že to nenechám zájsť tak ďaleko ako naposledy. Snáď ste si tento, narozdiel od ostatných dosť ukecaný, príspevok užili a zatiaľ sa majte fajn.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára