- 2 červené repy
- 1-2 ČL sušeného tymianu
- 1 ČL granulovaného cesnaku
- 2 PL balzamikového octu
- trochu cesnakového oleja
- 3 listy červenej kapusty
- Zálievka
- 2 PL citrónovej šťavy
- 1 PL cesnakového olej
- štipku bylinkovej soli
Repy ošúpeme a ostrým nožom urobíme priečne zárezy, hlboké, ale tak aby sme ich celkom neprekrojili. Uložíme na alobal a pokropíme olejom a octom, posypeme cesnakom a tymianom a zvinieme do balíčka. Vložíme do vyhriatej rúry a pri 180 °C pečieme 45-50 minút. Alobal potom roztvoríme a necháme povrch ešte dopiecť na ďalších 20-25 minút. Kontrolujeme, aby cvikľa neprihorela!
Šalát pripravíme nasledovne: umyjeme kapustové listy a nakrájame ich na tenké prúžky. Umiestnime do misy, prelejeme olejom, šťavou z citrónu, osolíme a rukami dobre pomasírujeme. Kapusta takto nasiakne viac vlhkosti a zmäkne. Keď je repa hotová, preložíme ju na kôpku šalátu a podávame!
Šalát pripravíme nasledovne: umyjeme kapustové listy a nakrájame ich na tenké prúžky. Umiestnime do misy, prelejeme olejom, šťavou z citrónu, osolíme a rukami dobre pomasírujeme. Kapusta takto nasiakne viac vlhkosti a zmäkne. Keď je repa hotová, preložíme ju na kôpku šalátu a podávame!
Haha, na tých fotkách to vypadá celkom ako nejaká údená šunka, nemyslíte? Možno by ste tým oklamali zarytého nepriateľa zeleniny, ktovie. Ale som presvedčená, že i on by si na tejto lahodnej repe pochutil. Je príjemne sladko-kyslá, mäkká, ale nie tak, že by sa rozpadala, preto môžete spokojne chrumkať a ak k tomu budete ujedať priehrštia kapusty, od zajkov už nebudete mať ďaleko. Čo nie je chyba, všakže, netreba do seba stále tlačiť nejaké mäso i keď, uznávam ani ním nepohrdnem a ak sa všetko vydarí, aj na to čoskoro príde recept. Tak si to nenechajte ujsť a zatiaľ dovidenia!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára