Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Bleskovky z kuchyne (51)

štvrtok 26. októbra 2017

Bleskovky z kuchyne (51)

Sľubovala som vám tento týždeň ešte jedny Bleskovky, sezónnejšie, viac hravé, pútavejšie. Neviem, či skutočne splnia očakávania, ale dnes som opäť v časovej tiesni a preto mi príde viac než vhod siahnuť po odľahčenejšom type článku. Bez dlhých a rozsiahlych komentárov. Pracujeme skutočne ako včeličky, respektíve, niektorí z nás sú skôr sršne, pretože s pribúdajúcou nervozitou sa zvyšuje aj hladina hlasitosti "rozhovorov" a niekedy neradno na nemenovaných jedincov spočinúť okom, pretože by z vás mohol skončiť len rádioaktívny prach. Atmosféra je neľútostivá a ja budem šťastná ako blcha, keď toto krízové obdobie prejde. Ak to už inak nejde, malé radosti života si musím prinášať aspoň prostredníctvom naplnených misiek a tanierov. Keď do nich naukladám všetkých mojich obľúbencov, či nové prírastky do potravinového portfólia, určite to zdvihne náladu (a možno aj pracovnú morálku). Tak si to vychutnajte spolu so mnou!

Jesenná sezóna odštartovala: jedna z posledných čerstvých fíg, jablko a vlašské orechy a tvaroh s príchuťou pečené jablko/škorica priam kričia opadaným lístím. 


Kaktusové figy! Prvý exemplár som mala už vlani, ale tento rok som sa zásobila poriadne a zhrabla hneď niekoľko. Prišla som na to, že sa dajú ľahko šúpať: stačí narezať obal a potom zlúpnuť, trebárs ako z banánu. Žiadny dlhý boj ako predtým! Google a YouTube, ďakujem za pomoc 😆😆!


Baklažán obaľovaný vo vajíčku a syre s >>chia semienkovou posýpkou<< plus jeden zvyšný >>burger z červenej repy<<. Och a domáce >>kelové pesto<<💘💘



Jednoduché bentó v prípade, že lenivosť a nedostatok času úraduje: pečená tekvica, syrové guľôčky so sušenými paradajkami a kotol šalátu.




Jesenná atmosféra na mňa doľahla plnou silou. Jedno slnečnejšie popoludnie som sa vybrala na prechádzku a nazbierala halúzky a vetvičky na dekoráciu do kuchyne. Tak prečo nimi nespestriť aj fotografické zátišie 😊😊?


A áno, chcelo sa mi babrať s vykrajovačkami a vyrábať z ovocia tieto malé tvary..


Zhýralosť? Možno.. Dobrota? A ešte aká!! Pečený batát s dvomi druhmi orieškových masiel 😍😍



Príprava Guacamole a údená makrela. Rybacie obdobie ma od dovolenky evidentne ešte neprešlo. 


A keď sa mi podarí zohnať sieťku avokád za rozumnú cenu, to sa moja duša vznáša na obláčiku blaženosti a pchá ho, kam to len ide. A trebárs aj tam, kde nie.. Mimochodom, beztvará hrudka vpravo je grécky tvarohový krém s príchuťou baklažán, Feta a sušené paradajky - delikatesa!



Zase tá ryba.. Naviac v dvojitej sile! Na ochutenie fazuľových strukov som použila rybaciu omáčku, pre autentický ázijský ráz. V strede tróni kopček domácej paprikovej pomazánky >>Muhammara<<.


Áno, obdobie granátových jabĺk je tu! Síce sú zatiaľ pomerne drahé, ale akonáhle ich cena ešte trochu poklesne, budem na nich fičať často. Spolu s kaki 💘, tie mi už tiež pomaly dozrievajú v košíku. 



Sme na konci. Ani som nepredpokladala, že sa rozpíšem až toľko. Síce to nie je hodnotné literárne dielo, ale myslím, že viac slov ani nie je treba. Dúfam, že snímky hovoria samé za seba a ich posolstvo je jasné. Nezáleží na tom, či jeme jednoduché a obyčajné jedlá alebo pompézne, obdivuhodné, komplikované a sofistikované pokrmy. Hlavné je, aby nám chutili a pôsobili blahodárne na naše zmysly. Naviac, ak má z toho úžitok organizmus v podobe vitamínov, minerálov a iných živín, je to dvojnásobná výhra. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára