Aj dnes, hoci som si povedala, že do nich nejaké tie bielkoviny predsa len napasujem v podobe tuniaka a syrov.
Ryby sú veľmi zdraviu prospešné, mali by sme ich konzumovať dokonca 2-3 krát do týždňa, ale povedzme si úprimne, dá sa to vôbec? Keď to už inak nejde, tak aspoň v podobe tuniaka z konzervy.
Postup je znovu až primitívny: Do osolenej vody dáme variť asi 65 g cestovín. Kým sa varia, nakrájame si na malé kocky polku cibule a osmahneme ju na olivovom oleji.
Syr necháme roztopiť a spojiť sa s tuniakom a potom zmes zriedime kečupom (mňam, ja určite domácim od mamky <3).
Omáčku necháme trochu prevrieť a prisypeme cestoviny uvarené al dente.
Premiešame, nech sa motýliky v zmesi celé obalia a dovaria a podávame. Najlepšie so zeleninou, ale komu sa táto porcia už tak zdá dosť výdatná (a aj bola), iba posypeme syrom.
Ja som použila úplne luxusný Pecorino Romano z Lidla. Bol zase nejaký tématický týždeň -- 29,90 za 100 g, no nekúp to! A je naozaj božský :) .. Servírujeme.
Vizuálne a aj chuťovo by sa k tomu nejaká zeleninka hodila (nehovoriac o princípoch racionálnej výživy), ale čo už so mnou, tento týždeň nejako dokončíme a od pondelka to zase pôjde podľa plánu :D
Dobrú chuť!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára