Zámer bol naplniť šampiňóny nejakou zmesou. Najlepšie takou, ktorá by zlikvidovala časť zásob chladničky, ktoré to mali nahnuté s trvanlivosťou :D
Takže:
Šampiňóny som chcela naplniť paradajkovou zmesou.. |
Niva, balkánsky syr, cibuľa. |
Postup je jednoduchý. Očistíme šampiňóny, odrežeme nožičku a vydlabeme jamku.
Tááááák nie, takto sa to nerobí. Šampiňóny sa mi rozpadli a z plnenia nebolo nič. |
Nuž, svet sa nerúti a zvolila som opačný postup:
Vydlabeme paradajky. Vnútro nevyhadzujeme, zmiešame ho so šampiňónmi a syrmi. |
Nakrájame si cibuľu, orestujeme na troche oleja, prihodíme na kúsky pokrájané šampiňóny.Tie zmiešame s dužinou z paradajok a syrmi a naplníme. Pôvodne som mala nachystané len dve paradajky, ale náplne bolo veľa, tak som naplnila aj tretiu. A to som chcela do zmesi pridávať aj vajce, ale toho by už bolo naozaj príliš. Ale ak máte dosť paradajok a väčší počet stravníkov, pokojne tak urobte :).
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára