Toľko k úvodu, prejdime hneď k veci.
Budeme potrebovať:
- filety z tuniaka
- smotanu na šľahanie
- maslo
- citrón
- korenie na ryby
- korenie štyroch farieb (alebo akékoľvek iné :D)
- PANVICU!
Áno, Hell, toto je recept aj na dvojplatničku :D
Rybu okoreníme, polejeme citrónovou šťavou a plesk s ňou na panvicu s trochou masla. Opekáme z oboch strán maximálne 10 minút, tuniakovi veľa netreba.
Do menšej rajnice dáme tiež trochu masla, nalejeme smotanu, ochutíme korením štyroch farieb a vytlačíme šťavu z citróna. Ochutnávame, aby omáčka nebola príliš kyslá. Ak sme to prehnali, skúsime napraviť pridaním cukru alebo smotany. Varíme, kým omáčka nezhustne do požadovanej konzistencie.
Hotovo, môžete si zakasať naspäť rukávy, sme v cieli. Naozaj je to takéto primitívne :) Dobrú chuť ;)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára