Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Bentó week #3: Batátové vejáriky

streda 22. októbra 2014

Bentó week #3: Batátové vejáriky

Ďalší deň v práci = ďalšia príležitosť nachystať si do škatuľky niečo dobré. Pôvodne som si myslela, že to bude nielen výborne chutiť, ale aj krásne vyzerať.. ale to by som v tom nemohla mať prsty ja. Takže sa na estétov hrať nebudeme, prižmúrime oko (alebo lepšie i obidve) a zameriame sa iba na tú chuťovú stránku.

Budeme potrebovať:
  • batáty (koľko, záleží len na vás a na ich veľkosti)
  • (cesnakový) olej
  • mleté čierne korenie, (bylinkovú) soľ
  • malú cibuľu
  • pár plátkov šunky (alebo hoci aj slaniny, ak patríte k milovníkom údenín)
Batáty očistíme, ale šúpať ich nemusíme. Narežeme ich na niekoľkých miestach tak, aby nám vytvorili vejáriky. Vložíme ich do pekáča vymazaného olejom, pokvapkáme ešte trochou cesnakového oleja, ochutíme soľou a korením a dáme do vyhriatej rúry predpiecť, aby sa trochu roztvorili a lepšie tak plnili. Stačí 15-20 minút. Batáty potom vyberieme a do jednotlivých vejárov na striedačku vkladáme krúžky cibule a kúsky šunky. Vrátime späť do rúry a pečieme ich pri 200° ešte 15 minút, alebo kým nie sú mäkké.




Ako dressing môžeme zvoliť trebárs jogurtovo-cesnakový, či bylinkový dip, pre zástancov nie tak prudko zdravej výživy horčicu, kečup či tatarku, naopak pre zajkov urobte kotol zeleninového šalátu.. alebo konajte tak ako ja a dajte si k batátom hummus. Odporúčam!



Dnes už stred týždňa, hádam ten zvyšok nejako dobojujeme, nie?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára