Pripravíme si:
- 100 g šošovice, v suchom stave
- trochu masla
- 1/2 ČL mletej údenej papriky
- 1/2 ČL mletého čierneho korenia
- 1/2 ČL soli
- 1 bobkový list
Večer pred varením si nachystáme šošovicu - zalejeme ju vodou a uložíme spinkať. Na druhý deň vodu zlejeme, šošovicu dobre prepláchneme a budeme dúfať, že nás nebude až tak veľmi nafukovať. V hrnci zohrejeme maslo, pridáme údenú papriku (to nám navodí pocit, že prívarok obsahuje klobásku ☺ Alebo si tam jednu nožičku rovno prihoďte..), čierne korenie, bobkový list, soľ, zamiešame a vsypeme šošovicu. Chvíľu restujeme, aby sa obalila maslom a potom zalejeme šálkou vody. Varíme zhruba 40 minút a priebežne dolievame vodu tak, aby sme dosiahli požadovanú konzistenciu prívarku. Na záver bobkový list vyberieme, prívarok vylejeme na tanier a podávame s volským okom.
Ako ste prežili dnešnú nedeľu? Tešíte sa, čo prinesie nový týždeň?
toto mi skôr pripomína volské oko so šošovicou, než prívarok.... vôbec ma to neohúrilo..ešte, že sú tu oveľa kvalitnejšie recepty..
OdpovedaťOdstrániťNuž, nie každý deň je nedeľa :) a občas sa všetko nepodarí. Aj tak ďakujem za komentár!
Odstrániť