Takže konkrétne, na dve porcie si nachystáme:
- 2 kuracie vykostené stehenné rezne (mám ich radšej ako prsia, sú šťavnatejšie)
- hrsť sušených dubákov
- 2 strúčiky cesnaku
- 5 sušených paradajok + olej z nich
- soľ, mleté čierne korenie, dubákové bylinky, šalátové korenie
Sušené hríby zalejeme vriacou vodou a necháme odpočívať. Medzitým si prichystáme mäso. Nakrájame ho na kocky, či rezance, osolíme a okoreníme. Na oleji zo sušených paradajok kuracie mäso sprudka opečieme, následne pridáme dubáky, ktoré sme scedili a podlejeme vodou. V panvici dusíme na miernom plameni takých 20-25 minút, kým mäso nie je mäkké. V priebehu dusenia pridáme roztlačený cesnak, dubákové a šalátové korenie, zmes dobre premiešame. Na záver, dve minútky pred koncom dusenia dáme do panvice sušené paradajky, aby sa všetko prepojilo. Hotovo, môžeme naplniť naše bentó.
Porcia číslo jedna |
A tu už môžete vidieť všetko krásne prichystané, aby som ráno nemusela chaosiť, iba vybrakovala chladničku a trielila do práce.
Mimochodom, čo sa tej zaváranej zeleniny týka, je mamkinej výroby, vynikajúca, obsahuje karfiol, kaleráb, mrkvu, patizón a možno ešte niečo. Každopádne, poslúži v čase krízy, keď sa čerstvá zelenina začína vyvažovať zlatom (šalátové uhorky 22.90 za kus?! si robíte prdel?!)
Dobrú chuť!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára