Na dve porcie budeme potrebovať:
- 250 g bravčovej panenky
- 1/4 strednej tekvice Hokkido
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ, korenie 4 farieb
- olivový olej
Na oleji opečieme cesnak pokrájaný nadrobno, až kým nezačne rozvoniavať. Pridáme panenku nakrájanú na tenké pásiky alebo kocky a orestujeme, kým sa nezatiahne. Ochutíme korením a soľou a zalejeme vodou. Zmiernime plameň a pridáme umytú tekvicu pokrájanú na kocky (šúpať ju netreba). Zakryjeme pokrievkou a dusíme takých 25 minút, kým mäso nie je mäkké.
Tu už môžete vidieť môj lunchbox pripravený na ďalší deň a aby som príliš farebne neodbočila od témy, ako prílohu som zvolila mrkvový šalát.
Chvalabohu, zajtra je už piatok, tešíte sa tak ako ja?
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára