Zoženieme:
- ružičkový kel, množstvo podľa počtu stravníkov
- cherry paradajky (dobre, dobre, tie už asi veľmi sezónne nebudú..)
- sušené paradajky naložené v oleji
- trochu masla
- bylinkovú soľ
- asi 50 g údeného polooštiepka (alebo akéhokoľvek iného syra na strúhanie)
Kel zbavíme nepríťažlivých vrchných lístkov, skrojíme stonku, prekrojíme na polovice a rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Pridáme prepolené cherry paradajky, osolíme, obložíme plátkami masla a dáme do vyhriatej rúry piecť asi na 20 minút. Priebežne sledujeme a minimálne raz každý kel otočíme, aby sa upiekol z oboch strán.
K hotovému kelu a paradajkám pridáme nakrájané sušené paradajky a celé to zasypeme štedrou porciou syra. Mňam!
Mňam mňam, zrejme vyskúšam...X) Akurát si tam dám ešte naše slovenské paradajky...posledné žiaľbohu... a ešte dokúpiť tie sušené...
OdpovedaťOdstrániťUrčite vyskúšaj, ach, domáce paradajky, závidím!
OdstrániťPečený kel je úžasná záležitosť, tiež ho robievam
OdpovedaťOdstrániťS tým môžem len súhlasiť ;)
Odstrániť