Budeme potrebovať:
- niekoľko hlávok mladých bedlí
- 250 g mletého bravčového
- cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- veľkú ružičku karfiolu
- hrsť hrášku
- 50 g nivy
- 2 PL kečupu
- vegetu, korenie, soľ
- olivový olej
Na oleji orestujeme cibuľu nakrájanú nadrobno. Pridáme posekaný cesnak a miešame, kým nezačne voňať. Pridáme do panvice mleté bravčové mäso a sprudka ho orestujeme. Následne zmiernime plameň, podlejeme trochou vody, ochutíme vegetou a koreninami a dusíme. Umyjeme karfiol a rozoberieme ho na drobné ružičky. Pridáme k mäsu, zahustíme kečupom a celkovo dusíme tak 15-20 minút. K záveru už len pridáme hrášok a rozdrobenú nivu pre lepšiu konzistenciu zmesi.
Kým sa dusí mäso, nachystáme si bedle. Umyjeme ich a vložíme do pekáča. Každú hlávku naplníme hotovou mäsovou zmesou a dáme piecť do rúry rozohriatej na 180° asi na 20 minút.
Dúfam, že patríte k milovníkom húb a využijete poslednú príležitosť zužitkovať plody, ktoré nám príroda dopraje. Lebo viete ako to je.. zima sa ťa opýta, čo si robil v lete.. Takže mraziť, zakladať, sušiť a škrečkovať na horšie časy!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára