Budeme potrebovať:
- 1 kurací stehenný rezeň bez kosti (lepšie by boli zrejme kuracie prsia)
- šťavu z 1/2 citróna
- 1 strúčik cesnaku, roztlačený a nadrobno posekaný
- 1/2 ČL sušeného tymiánu
- 1/2 ČL mletej papriky
- 1/2 ČL soli
- 1/4 ČL kajenského korenia (alebo kvapku čili omáčky)
- 1/4 mletého čierneho korenia
- 1-2 PL olivového oleja
Rezeň umyjeme, odblaníme a nakrájame na malé kúsky. Z ostatných ingrediencií pripravíme marinádu, do ktorej naložíme mäso najmenej na 6 hodín, ideálne však cez noc. Kuracie potom grilujeme na suchej grilovacej panvici, prípadne ho môžeme piecť v rúre (pri tejto metóde ho v priebehu pečenia polievame zvyškom marinády). Grilujeme 10 minút, záleží od množstva, ale je to rýchlo hotové. Na konci mäso môžeme osušiť servítkou od prebytočného oleja z marinády.
Z panvice sa šírila fantastická vôňa, kombinácia citrónu, cesnaku a tymiánu bola dokonalá.. Zbiehali sa mi sliny! Jaksi som to však neodhadla s množstvom a tak sa moja porcia zredukovala nielen na mini, ale dokonca na mikro, preto som obed doplnila ešte zvyškom nivy. A tradične, obľúbeným mrkvovým šalátom.
Ďakujem za super kombináciu ako pripraviť kuracie prsia :) Mne samotnej už pomaly dochádzajú nápady čo s čím skombinovať, aby to nebolo stále o tom istom :)
OdpovedaťOdstrániťPoznám ten pocit, niekedy to dá naozaj zabrať :D
Odstrániť