Je to trochu takého "bubaninového" typu, ale mamka sa vyjadrila, že toto cesto sa jej páči omnoho viac, pretože nie je tak dusivé. A keďže ona je odborník naslovo vzatý, nebrala by som to na ľahkú váhu a presvedčila sa o tom sama. Preto na vás apelujem: varechu pripraviť!
Navážime na cesto:
- 240 g polohrubej múky
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 240 g masla
- 240 g kryštálového (alebo hnedého) cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 4 vajcia
Na posýpku:
- 125 g polohrubej múky
- 60 g masla
- 60 g kryštálového cukru
Okrem toho:
- 500 - 750 g broskýň
- 250 g jabĺk
.. záleží to od veľkosti plechu..
Na cesto si múku s práškom do pečiva preosejeme do misy. Vyšľaháme maslo s cukrom, kryštálovým i vanilkovým. Do toho zašľaháme 4 vajcia a napokon i múku.
Na posýpku zmiešame preosiatu múku s cukrom a pridáme maslo, ktoré musí byť studené a pokrájané na malé kocky. Prstami potom vypracujeme drobenku.
Cesto vlejeme do plechu vytretého maslom a múkou, zarovnáme ho a po povrchu poukladáme plátky broskýň a jabĺk. Koláč posypeme posýpkou a dáme piecť do rúry rozohriatej na 180° na 30 minút. Priebežne ho kontrolujeme. Keď je hotový, necháme ho vychladnúť a až potom krájame a posypeme práškovým cukrom.
Pekný pekný :D poviem maminke nech si napečie :D pre mňa too much sugar :D
OdpovedaťOdstrániťPre mňa teda tiež :D
Odstrániť