Ulovíme:
- 350 g bravčového mäsa nakrájného na plátky
- 1 celý pór
- 2 veľké hrste dubákov (ale dobre poslúžia i šampiňóny)
- 2 dl vína (lepšie by bolo biele, ale pokojne šplechnite i červené, záleží od preferencií vašich chuťových pohárikov)
- olej
- 1 PL sójovej omáčky (prípadne worchestrovej)
- soľ, mleté čierne korenie
Bravčové mäso naklepeme, osolíme, okoreníme a na rozpálenom oleji orestujeme. Potom zmiernime plameň a podlejeme dostatkom vody, tak aby v nej mäso trochu plávalo a dusíme takmer domäkka. Pridáme očistené a pokrájané hríbiky, ochutíme sójovou omáčkou a stále dusíme. Na záver pridáme pór pokrájaný na kolieska - bielu i zelenú časť a podlejeme vínom. Takto dusíme, kým sa víno trochu nevyparí (aby sme si potom mohli sadnúť za volant) a kým pór nie je polomäkký. Chceme predsa, aby aspoň trošku chrumkal, nemusí byť úplne rozvarený. A to je všetko.
Podávať môžeme s americkými zemiakmi..
Podávať môžeme s americkými zemiakmi..
.. alebo s ryžou.
Dobrú chuť!
SUPER! Všetky ingrediencie mám moc rada. Určite bravčové mäso neodcudzujem a veľmi často si jedálniček spestrím práve ním. Čo som ťuťuk aby som len kuracie prsia jedla :D
OdpovedaťOdstrániťSprávny prístup, tak sa mi to páči! :D Naozaj sa nedá jesť stále iba kuracie.
Odstrániť