Potrebujeme:
- 1 cuketu
- 250 g mletého mäsa (napoly hovädzie a bravčové)
- cibuľu
- 1 strúčik cesnaku
- 2 veľké mrkvy
- niekoľko klobúčikov šampiňónov
- olivový olej
- 1-2 PL kečupu
- vegetu, mleté čierne korenie, sladkú papriku, oregano
- bylinkovú soľ
- asi 50 g nivy
- plátky eidamu
Na oleji orestujeme cibuľu nakrájanú nadrobno. Pridáme nasekaný cesnak, necháme ho rozvoňať a potom k nemu šupneme mleté mäso. Ochutíme vegetou, korením, paprikou a oreganom, necháme zatiahnuť a podlejeme troškou vody. Dusíme na miernom plameni. Mrkvu očistíme a nakrájame na drobné kocky. Pridáme do panvice aj spolu s pokrájanými šampiňónmi. Vmiešame trochu kečupu a dusíme domäkka. Pred koncom primiešame nivu a necháme ju dobre rozpustiť.
Kým sa dusí mäso, pripravíme si cuketu. Ošúpeme ju (ale nie je to nutnosť, tá moja bola už trochu prerastená), posypeme bylinkovou soľou a necháme trochu "vypotiť". Následne ju naplníme hotovou mäsovou zmesou a dáme piecť do vyhriatej rúry pri 180° na 15-20 minút, kým cuketa nie je mäkká. Asi 5 minút pred koncom navrch uložíme plátky eidamu a necháme syr rozpustiť. Hotovo!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára