Prečo veselý? Je farebný, ulahodí nielen rozmaznaným jazýčkom, ale aj oku, poteší dušu a rozžiari tieto škaredé dni bez slnka. Veru tak, leto sa s nami začalo lúčiť priskoro, preto som sa rozhodla aspoň trochu ho privolať týmto šalátom, ktorý obsahuje sezónnu zeleninu. No a keďže do okna bičujú nepríjemné kvapky dažďa, uprednostnila som teplý obed pred tým studeným. Dúfam, že som vás dostatočne navnadila a pripravte si spolu so mnou tento veľmi jednoduchý, no i tak fantastický obed. Ja som sa oblizovala až za ušami..
Zo záhradky vyplienime:
- 1/4 veľkej tekvice Hokkaido
- 2 hrste cherry paradajok
- ľubovoľný počet obyčajných paradajok
- 2 strúčiky cesnaku
Mimo záhradky si zaobstaráme:
- arašidový olej
- bylinkovú soľ a koreniaci prípravok na paradajky
- 1 zrelé avokádo
Tekvicu umyjeme a pokrájame na zhruba rovnako veľké kocky. Zmiešame si olej s prelisovaným cesnakom, bylinkovou soľou a korením na paradajky a touto zmesou dobre ponatierame tekvicu i umyté cherry paradajky. Rozložíme ich do pekáča na papier na pečenie a do predhriatej rúry dáme piecť na 20 minút. Medzitým si nakrájame paradajky a avokádo na kocky. Keď je tekvica upečená, rozložíme ju na tanier, premiešame so surovými paradajkami a avokádom a podávame!
Dúfam, že sa to počasie onedlho umúdri a my si ešte užijeme nejaké slnečné lúče. Nechce sa mi spoliehať na tie zaručené predpovede o tohtoročnom babom lete. Však oni to ešte miliónkrát zmenia..
Koreniaci prípravok na paradajky.....také aj existuje??? XD
OdpovedaťOdstrániťNápad výborný, ako som už zistila, teplý šalát na obed vôbec nie je na zahodenie...
Existuje, mám ho z Lidla :D
Odstrániť