Navážime a prichystáme si:
- 400 g hladkej múky
- 250 g tuku
- štipku soli
- 1-2 PL hustého jogurtu (alebo kyslej smotany)
- 100 g práškového cukru
- 2 žĺtky
- 1/2 balíčka prášku do pečiva
Na náplň:
- 750 g jabĺk
- 100 g práškového cukru (alebo 80 g práškového, 1 balíček vanilkového a 1 balíček škoricového cukru)
- podľa chuti škoricu
- voliteľne hrozienka
- zo dve hrste mletých orechov
Spodný plát preložíme na plech pomocou valčeka, posypeme mletými orechmi a nastrúhanými jablkami, ktoré sme predtým zmiešali s cukrami, hrozienkami a škoricou. Prikryjeme druhým plátom cesta, povrch potrieme bielkami, ktoré nám ostali a na pár miestach prepichneme vidličkou. Pečieme v rúre zohriatej na 180° asi pol hodinu, alebo kým povrch koláča nezozlatne. Krájame až po úplnom vychladnutí a rezy môžeme posypať cukrom.
Máte radi jablkové koláče? Aký je ten váš obľúbený?
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára