Na dve porcie budeme potrebovať:
- 1 stredne veľkú cuketu
- 250 g mletého mäsa - hovädzie napoly s bravčovým
- 1 cibuľu
- 2 mrkvy
- 1/4 tekvice Hokkaido - vydlabanej
- 2 PL kečupu
- 50 g syru niva
- 50 g syra na strúhanie
- 1 ČL sladkej mletej papriky
- 1 ČL tymianu
- soľ a mleté čierne korenie
- prípadne petržlenová vňať na ozdobu
Cuketu umyjeme (môžeme olúpať), prerežeme napoly a zbavíme semienok tak, aby nám vznikla "lodička". Ochutíme ju bylinkovou (alebo obyčajnou) soľou a necháme trochu "vypotiť". Tekutinu potom vylejeme.
Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme na masle. Pridáme na malé kocky nakrájanú mrkvu a tekvicu Hokkaido. Prihodíme mleté mäso, dobre premiešame a sprudka opečieme. Ochutíme korením, soľou, tymianom a paprikou. Keď sa mäso zatiahne, zmiernime plameň a pridáme 2 (alebo aj 3) lyžice kečupu. Mäso dusíme, kým nezmäkne. Napokon pridáme rozdrobený syr niva a necháme ho dobre rozpustiť.
Predhrejeme si rúru na 180° a vložíme do nej cukety naplnené mäsovou zmesou. Pečieme zhruba 20 minút. Potom na cuketu nastrúhame tvrdý syr a necháme dopiecť ešte asi 10 minút, kým cuketa nie je mäkká. Môžeme ozdobiť petržlenovou vňaťou a podávame!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára