Nuž tak mi to mamka pripomenula, keď sme chystali tento šalátik pre sestru a jej priateľa keď sa vrátili príjemne unavení z víkendu pri vode. Lebo že chlap má šaláty rád. Ale také tie.. hmm, ako by som to nazvala.. drevorubačské.. s nejakým mäsom a tatárskou. Takže ak aj vy máte doma podobných hladošov, ktorí sa nechcú hrať na zajace a chrumkať burinku, pripravte im tento:
Potrebujeme:
- 300 g diétnej salámy
- 2 KL worchestrovej omáčky
- 1 1/2 PL octu
- 3 PL kečupu
- 1 konzervu kukurice
- 3 uvarené vajcia
- 2 PL oleja
- 3-4 kyslé uhorky
- 2 menšie cibule
- 250 ml tatárskej omáčky
Salámu nakrájame na tenké prúžky, vajcia a cibuľu nadrobno, uhorky nastrúhame na strúhadle. Všetko dokopy zmiešame vo veľkej mise a necháme trochu uležať v chladničke, aby sa ingrediencie dobre prepojili.
Čo vy? Preferujete podobné sýte šaláty, alebo dáte radšej prednosť čerstvej zelenine?
Môj názor na toto, je určite všetkým jasný, hlavne teraz, keď je leto a všade máme dostatok vlastnej úrody (paradajky od starkej, mňáááám), ale niekedy nezaškodí siahnuť i po tejto prasáckejšej variante, či??
Dietní salám? Co to je? Něco takového existuje? :D :D
OdpovedaťOdstrániťVlastne by to mala byť skôr jemná saláma :D ako toto http://www.slovakcooking.com/wp-content/uploads/2010/05/paris-salad02.jpg
Odstrániťale u nás ju voláme diétnou :D