Takže ak patríte k milovníkom hríbov, neváhajte a pustite sa do tohto pokrmu, odporúča 11 hladných vysokoškolákov z 10!!
Pripravíme si (na dve porcie):
- celozrnné špagety
- dve obrovské hrste žltučkých kuriatok
- polku mladej tekvičky (možno nahradiť cuketou)
- trochu masla
- 1 cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- 50 - 100 g zlatej nivy (fajnšmekri použijú parmezán)
- 2 listy čerstvej bazalky
- soľ, mleté čierne korenie
Do osolenej vody dáme variť špagety. Cibuľu nakrájame nadrobno. Orestujeme ju na masle a pridáme na malé kúsky nasekaný cesnak. Do panvice prihodíme očistené kuriatka a restujeme, kým nepustia vodu. Následne pridáme tekvicu pokrájanú na menšie kocky, osolíme, okoreníme a dusíme domäkka. Ak tekvica pustí málo šťavy, môžeme podliať vývarom z cestovín. Tesne pred koncom do hubovej zmesi pridáme posekanú bazalku a servírujeme. Cestoviny posypeme rozdrobenou nivou a bon appetit!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára