Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Cuketové lodičky plnené nivou a šampiňónmi

pondelok 17. augusta 2015

Cuketové lodičky plnené nivou a šampiňónmi

Mamina mi pri príležitosti jej návštevy v Brne zo starkinej záhrady priniesla (okrem iného) výbornú doma vypestovanú cuketu. Keďže sme mali v pláne celý deň stráviť v meste, odskočili sme si domov len na malú obednú prestávku a nejaký rýchly pokrm bol viac ako vítaný. Ulahodili sme si touto cuketou naplnenou syrovo-hríbikovou zmesou a ak aj vy patríte medzi šťastlivcov, ktorí majú možnosť pestovať vlastnú zeleninu, nechajte sa inšpirovať receptom.

Na dve porcie budeme potrebovať:
  • 1 prerastenú veľkú cuketu
  • bylinkovú soľ
  • 50 g nivy
  • 2 hrste šampiňónov
  • 2 PL hrášku
  • 1 paradajku
  • 50 g eidamu
Cuketu pozdĺžne prekrojíme, vydlabeme a vytvoríme lodičky. Osolíme a necháme ju vypotiť. Medzitým pripravíme plnku: šampiňóny nakrájame na drobnejšie kusy a zmiešame s nivou -- popučíme ju vidličkou. Pridáme hrášok a paradajku nakrájanú nadrobno, ochutíme soľou (ale opatrne, lebo syr je už slaný!) a dobre premiešame. Hmotu naplníme do cukety a obložíme ju plátkami eidamu (prípadne nastrúhaným syrom). Dáme do vyhriatej rúry piecť na 20-25 minút, záleží od hrúbky a "veku" cukety





. Majte pekný začiatok týždňa, dúfam, že bude úspešný a prežijete ho s radosťou!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára