Na dve porcie nám bude treba:
- podkovy z lososa
- 1/4 šálky (domáceho) kečupu
- 1/4 šálky sójovej omáčky
- 1 PL jablčného octu
- 1/2 - 1 ČL kari korenia
- 1/2 ČL čili omáčky
- 1/4 ČL mletého čierneho korenia
- 1/4 ČL škorice
- 1 - 2 strúčiky cesnaku
- 1 PL olivového oleja
- 2 - 3 veľké mrkvy
Na marinádu v miske zmiešame kečup, sójovú omáčku, ocot, kari korenie, čili omáčku, mleté čierne korenie, škoricu, nastrúhaný cesnak a olej. Lososa umyjeme a zo všetkých strán poriadne namočíme do marinády. Na rozpálenej grilovacej panvici ho sprudka opečieme, asi tak 3-5 minút. Potom podkovy vyberieme a znovu ponoríme do marinády. Vrátime späť na panvicu a grilujeme, kým mäso nie je mäkké a neobjavia sa charakteristické pásy.
Mrkvu očistíme a nakrájame na šikmé kolieska. Obalíme ich vo zvyšku marinády a takisto grilujeme, kým nie je hotová, chrumkavá či mäkká, podľa našich preferencií. Odporúčam ju trochu odliať vodou, aby sa marináda, ktorá sa trochu pripiekla na panvici "odlepila" a vytvorila tak omáčku, s ktorou môžeme rybu servírovať.
Dúfam, že vás tento mierne exotický recept zaujal a odhodláte sa ho vyskúšať, myslím si, že za to stojí!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára