Ak ma sledujete už dlhšie, určite vám neuniklo, že podobné misky si pripravujem často, len som doteraz nevedela, že na to existuje pekné a výstižné pomenovanie. Náhodou som na to natrafila pri potulkách internetom a tento názov sa mi mimoriadne zapáčil. Takže sa nejedná o nič nové, akurát som snáď prvýkrát použila sušený cícer, ktorý som si konečne kúpila, namiesto toho konzervovaného. Ak aj vy chcete mať okrúhle a spokojné bruško ako Buddha, neváhajte a prichystajte si:
- 1/2 šálky sušeného cíceru
- trochu masla
- 1 PL domáceho kečupu
- 1/2 malej cibule
- 1 väčšiu mrkvu
- hrsť zelených olív
- 1 vajce namäkko
- bylinkovú soľ
Večer predtým namočíme cícer do vody. Na druhý deň vodu zlejeme, cícer prepláchneme a pridáme k nadrobno nakrájanej cibuli, ktorú sme na troche oleja orestovali do sklovita. Pridáme kečup a podlejeme trochou vody. Priebežne miešame a varíme, kým cícer nie je mäkký. Popri tom dáme variť vajce namäkko a očistíme mrkvu. Nakrájame ju na malé hranolčeky (alebo akékoľvek iné tvary, ktoré sú nám sympatické) a na masle ju orestujeme, kým nechytí trochu farby. Podlejeme ju trochou vody a opekáme tak, aby ostala mierne chrumkavá. Môžeme ju ochutiť bylinkovou soľou. Olivy prekrojíme na polky a začneme všetko aranžovať do misky. Udusenú mrkvu, uvarený cícer, olivy i vajce!
Výnimočne sa mi podarilo zachytiť širšie farebné spektrum: je tam oranžová, béžová, žltá, trochu bielej i zelená. No nie je to krásne a veselé? Dúfam, že zdieľate moje nadšenie a pustíte sa do prípravy!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára