Na dve porcie budeme potrebovať:
- 2 kuracie štvrte
- 4 sušené paradajky v oleji + olej z nich
- 2 veľké strúčiky cesnaku
- 3 čerstvé lístky bazalky
- 1 ČL bylinkovej soli
- 1/2 ČL mletého čierneho korenia
- 1 ČL mletej sladkej papriky
- 1 a 1/2 hrnčeka mandľového mlieka
Štvrte umyjeme, osolíme, okoreníme, opaprikujeme a pokropíme olejom zo sušených paradajok. Cesnak očistíme a nakrájame nadrobno, bazalku aj sušené paradajky posekáme a všetko pridáme k mäsu do pekáča. Štvrte podlejeme hrnčekom mandľového mlieka a zakryjeme alobalom (alebo pokrievkou, vekom). Dáme do vyhriatej rúry piecť na 45 minút. Po uplynutí tejto doby dolejeme ešte asi 1/2 hrnčeka mlieka (prípadne viac, podľa toho, koľko sa ho vyparilo) a dáme piecť na ďalších 15 minút. Potom alobal (pokrievku) odstránime a dopekáme ešte 15 minút, aby sa na povrchu vytvorila kôrka. Rozhodne tento krok nevynechávame! Práve skaramelizovaná vrstva je na tom úplne najlepšia, príjemne sladká a mierne lepkavá! Mňam!
Hotovo, napraceme do škatuliek, ja som jeden deň zvolila ako prílohu cuketu orestovanú na masle, druhý deň som ešte pridala zakladanú cvikľu (od mamky.. ale tá sa v zábere neocitla).
Okrem toho som si do práce pribalila ešte raňajky: nektarinky s jogurtom a orieškami, na desiatu banán a na olovrant ďalšiu dávku jogurtu s lieskovcami a mandľami. Vypadá to, ako by som sa do práce chodila iba najesť, však? Nuž, asi nebudete ďaleko od pravdy..
Celkom by som si vedela predstaviť, že my mohlo fantasticky fungovať aj kokosové mlieko. Ako je to s kravským však neviem, to predsa tiež obsahuje nejaký ten mliečny cukor, čiže by som očakávala podobný efekt. Ak vyskúšate, rozhodne mi dajte vedieť výsledok! Ale zaprisahávam vás, sušené paradajky sú základ!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára