Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Bentó week #16: Grilované paprikové bravčové steaky

štvrtok 6. augusta 2015

Bentó week #16: Grilované paprikové bravčové steaky

Nabitý pracovný týždeň pre mňa znamená jednu vec. Varenie vopred. A následnú úschovu jedla do škatuliek. Inak tomu nebolo ani tentokrát, kedy sa zase šéfovia zbláznili a nasekali mi smeny za sebou, že od radosti neviem kam skôr skočiť. Nuž, najprv do obchodu, potom za sporák. Nad prachom v izbe zavrieť oči, sociálny život bokom, ide sa makať.

Na dve porcie nám bude treba:
  • 500 g bravčového stehna
  • 1/2 šálky olivového oleja
  • 1/3 šálky jablčného octu
  • 1 veľký strúčik cesnaku
  • 1/2 ČL čili omáčky
  • 1 kopcovitá ČL údenej papriky
  • 1/2 ČL bylinkovej soli
  • 1/4 ČL mletého čierneho korenia
  • 2 plné hrste čerstvých bazalkových lístkov
Bravčové mäso umyjeme, zbavíme blán a nakrájame na steaky/rezne. Vložíme ich do misky a pridáme k nim olej, ocot, nadrobno posekaný cesnak, čili omáčku, papriku, soľ, korenie i nadrobno nasekanú bazalku. Všetko dobre premiešame a uložíme do chladu, minimálne na dve hodiny, ideálne však cez noc. Potom už len na rozpálenej grilovacej panvici steaky opečieme. Dĺžka závisí od toho, či chceme svoj steak medium alebo rare, čiže stredne prepečený alebo krvavý. V týchto teplotách však odporúčam skôr prvú možnosť, ak nemáte k dispozícii naozaj kvalitný a spoľahlivý zdroj mäsa. Hotovo, ak nerátam čas potrebný na marinovanie, obed je hotový za pár minút. 






Hlavnou hviezdou tohto pokrmu je jednoznačne údená paprika, preto na nej nešetrite a nesnažte sa ju nahradiť. Vyvoláva dokonalý dojem posedenia pri ohni a opekania nad otvoreným ohňom. Recept ako stvorený k letu a grilovaniu na záhrade!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára