Na jednu porciu budeme potrebovať:
- 1/2 tekvice Hokkaido, vydlabanej, nakrájanej na mesiačiky
- 3/4 konzervy sterilizovaných šampiňónov v celosti
- 1 veľký strúčik cesnaku
- 3 sušené paradajky v oleji + olej z nich
- 1 kopcovitú PL kari hummusu
- 1 vajce, uvarené namäkko
- bylinkovú soľ podľa chuti
Hokkaido umyjeme, zbavíme semien, nakrájame a posypeme bylinkovou soľou. Cesnak nastrúhame, zmiešame s olejom z paradajok a rovnomerne zmes roztrieme po povrchu tekvice. Mesiačiky kladieme na plech s papierom na pečenie, ku ktorým pridáme šampiňóny. Pečieme pri 200° asi 20 minút, kým nie je tekvica mäkká. Medzitým uvaríme vajce namäkko: ja som našla najjednoduchší spôsob ako na to. Vajce vložíme do studenej vody a privedieme k varu. Akonáhle voda začne bublať, odstavíme ju zo sporáka a necháme 4-5 minút odstáť. Potom vodu vylejeme, vajce zalejeme studenou, aby nedošlo k ďalšiemu varu a hotovo.
Šalát naaranžujeme do misky: mesiačiky tekvice môžeme rozkrojiť na menšie kusy, doplníme ešte šampiňónmi, sušenými paradajkami, vajcom a štedrou dávkou hummusu (s príchuťou kari, v mojom prípade).
Aké sú vaše plány na posledné zvyšky leta? Chystáte sa ešte niekam na výlet? Alebo budete odpočívať s vyloženými nohami?
To vypadá úžasně! Hokkaido může jíst klidně po (deseti)kilech :) Mimochodem poslední dobou máš čím dál hezčí fotky, velké zlepšení!
OdpovedaťOdstrániťJéééj ďakujem za pochvalu, ani nevieš ako ma to potešilo! Aj keď si myslím, že moje fotenie je katastrofálne, v porovnaní s inými blogmi.
OdstrániťKdepak! Já tvoje příspěvky sleduji už od začátku a hlavně teď jde vidět veliké zlepšení, lepší úhly, ostření... Srovnáváním bych se netrápila. Mně se líbí, že tvé fotky jsou pořád o jídle, bez zbytečných příkras, hvězdiček, kytiček a podobně :))
OdstrániťTeraz si ma priviedla do rozpakov, ďakujem za krásny komentár, si neskutočne zlatá! Vznášam sa na oblaku šťastia a budem sa snažiť zo všetkých síl nesklamať!
OdstrániťJéje, promiň :)) Tak snad ti ten oblak dlouho vydrží :)
Odstrániť