Na dve porcie budeme potrebovať:
- rezne z hovädzieho pliecka
- 1/2 šálky olivového oleja
- 1/3 šálky jablčného octu
- 1 veľký strúčik cesnaku
- 1/2 ČL čili omáčky
- 1 kopcovitá ČL údenej papriky
- 1/2 ČL bylinkovej soli a mletého čierneho korenia
- hrsť čerstvých bazalkových listov
- 1 veľkú paradajku
- 1/2 šálky mandľového mlieka (možno nahradiť kokosovým)
Hovädzie rezne trochu naklepeme a vložíme do misy. Pokračujeme v príprave marinády: olivový olej, ocot, cesnak, čili omáčku, údenú papriku, soľ, korenie a bazalku spolu zmixujeme, buď pomocou tyčového mixéra alebo kuchynského robota. Polovicu marinády vlejeme k mäsu do misky a necháme ho odpočívať, najlepšie cez noc, minimálne však dve hodiny. Druhú polovicu marinády doplníme o pokrájanú paradajku a mandľové mlieko a znova všetko zmixujeme na hladkú hmotu. Omáčku možno podávať okamžite, alebo ju rovnako možno skladovať v chladničke, až kým nebudeme pokrm servírovať.
Po uplynutí doby marinovania mäso na grilovacej panvici z oboch strán orestujeme, kým sa nevytvoria charakteristické pásy. Doba grilovania závisí aj od toho, či chceme steaky stredne prepečené, alebo radšej krvavé. Dobojované, na záver na tanieri mäso prelejeme omáčkou.
Užite si víkend, my ideme behať po meste a kultúrne sa vyžiť na oslavách 370. výročia víťazstva Brna nad švédskymi vojskami!
Trochu škoda toho mrkvového šalátu, príde mi, že to k tomu úplne nepatrí a na tom servise to vyzerá divne. Inak ale za steak dávam palec hore. My si chováme domáci hovädzie mäso, takže máme fakt prvotriedne a to najlepšie si z kravy samozrejme nechávame. :) Je to síce drina, len toho krmiva , čo je potrebné, ale zase to stojí za to. Takto dobré mäso nikde v sklepe nekúpime. :)
OdpovedaťOdstrániťĎakujem za komentár, vážim si to.
OdstrániťPrílohu si každý môže zvoliť podľa seba 😊
Verím, že doma chované je úplne iný level a tiež si dokážem predstaviť, čo to obnáša. Mám tetu na dedine so statkom 😁
Krásny deň!