Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Zapečené cuketové rolky plnené ricottou

sobota 8. augusta 2015

Zapečené cuketové rolky plnené ricottou

Neviem ako to tí foodbloggeri robia, že ich jedlá vypadajú vždy fantasticky, fotky dokonale, človek nad nimi slintá ako Pavlovov pes. A keď sa o niečo podobné pokúsim ja, dopadne to katastrofálne = jeden veľký bordel na tanieri. Často bojujem sama so sebou a s rozhodnutím vôbec moje snímky vešať na web, pretože niektoré sú fakt nevábne. Čo ma naozaj mrzí, pretože tie pokrmy si to nezaslúžia a bol by hriech nezveriť sa vám so skvelým receptom. Preto i v tomto prípade, prosím, privrite všetky oči či iné zmysly a buďte zhovievaví. Radšej sa do prípravy týchto roliek pustite sami, aby ste sa presvedčili, že netrepem do vetra a sú lahodné.

Potrebovať budeme:
  • 1 veľkú cuketu
  • 1 veľký strúčik cesnaku
  • olivový olej
  • 1 konzervu (400 g) celých lúpaných paradajok
  • 3 lístky čerstvej bazalky
  • 200 g ricotty
  • 50 g eidamu
  • bylinkovú soľ podľa chuti
Cuketu umyjeme a nakrájame na čo najtenšie plátky. Osolíme ich bylinkovou soľou a necháme vypotiť. Medzitým nadrobno nasekáme cesnak a necháme ho prehriať na olivovom oleji, kým nezačne voňať. Potom do panvice, ktorá je vhodná i do rúry, vlejeme konzervu paradajok (ak sú v celosti, pokrájame ich na menšie kusy) a necháme omáčku na miernom plameni trochu zredukovať. Ochutíme ju bylinkovou soľou a nadrobno posekanou bazalkou. 


Prebytočnú tekutiny z cukety utrieme kuchynskou servítkou, na každý plátok položíme lyžičkou kopček ricotty a zvinieme do rolády. Rolky potom kolmo uložíme do paradajkovej omáčky. Eidam postrúhame na jemno a posypeme ním závitky. Panvicu vložíme do rozohriatej rúry a pečieme 10 - 15 minút.


Je zrejmé, že čím tenšie sa vám podaria nakrájať plátky cukety, tým jednoduchšia bude manipulácia s nimi, záleží len na tom, aký ostrý máte nôž, prípadne škrabku. Navyše, určite by bolo efektnejšie použiť menšiu nádobu na zapečenie, bohužiaľ, ja som nemala..





Tak či onak, perfektná omáčka, chrumkavá cuketa a ricotta k tomu, to je kombinácia, pri ktorej nemôžete šliapnuť vedľa. Vyskúšajte!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára