Čo tak celodenné trávenie s deckami na kúpalisku pri bazéne? Na výber toho v stánkoch nie je príliš mnoho. Langoše, nejaké palacinky, varená kukurica a čo ešte? Hranolky so syrom.
A takto by som mohla pokračovať donekonečna. Je to jedlo, ktoré obľubuje veľká väčšina ľudí, hodí sa i ako rýchlovka, keď nestíhate. Avšak, ja vám teraz predvediem, že aj táto klasika sa dá poňať iným, zdravším a zaujímavejším spôsobom.
Na jednu porciu budeme potrebovať:
- 1 hermelín
- trochu sezamového oleja
- sezamové a ľanové semienka
- 3 veľké mrkvy
- bylinkovú soľ podľa chuti
Mrkvy očistíme a nakrájame na veľkosť hranoliek. Na grilovaciu panvicu kvapneme trochu sezamového oleja a mrkvu na ňom zo všetkých strán ugrilujeme (ak nemáme grilovaciu panvicu, neznamená to koniec sveta, pokojne ju upečieme v rúre), ochutíme ju bylinkovou soľou.
Hermelín zo všetkých strán poriadne ponatierame olejom a obalíme v dostatočnom množstve zmesi ľanových a sezamových semienok. Syr umiestnime na grilovaciu panvicu a z oboch strán opečieme. Pri prevracaní opatrne, aby sme neprepichli kôrku a nevytiekol nám!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára