Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Fastfood zdravo: Grilovaný hermelín v semienkovej kruste s mrkvovými hranolkami

sobota 1. augusta 2015

Fastfood zdravo: Grilovaný hermelín v semienkovej kruste s mrkvovými hranolkami

Určite to poznáte, či už z vlastnej skúsenosti, z počutia, to je jedno. Povedzme, že sa dohodnete s viacerými rodinnými príslušníkmi na slávnostnom obede v reštaurácii. Napríklad pri príležitosti oslavy narodenín, promócií, pri koncoročnom vysvedčení. Alebo sa zídu bývalí spolužiaci po X rokoch. Som presvedčená, že v každej podobnej reprezentatívnej vzorke sa nájde minimálne jedna osoba, ktorá si proste za ten svet nebude vedieť z jedálneho lístka nič vybrať. A tak zvolí otrepanú klasiku: vyprážaný syr s hranolkami. To je jedna z možných situácií, ktoré môžu nastať.

Čo tak celodenné trávenie s deckami na kúpalisku pri bazéne? Na výber toho v stánkoch nie je príliš mnoho. Langoše, nejaké palacinky, varená kukurica a čo ešte? Hranolky so syrom.
A takto by som mohla pokračovať donekonečna. Je to jedlo, ktoré obľubuje veľká väčšina ľudí, hodí sa i ako rýchlovka, keď nestíhate. Avšak, ja vám teraz predvediem, že aj táto klasika sa dá poňať iným, zdravším a zaujímavejším spôsobom.

Na jednu porciu budeme potrebovať:
  • 1 hermelín
  • trochu sezamového oleja
  • sezamové a ľanové semienka
  • 3 veľké mrkvy
  • bylinkovú soľ podľa chuti
Mrkvy očistíme a nakrájame na veľkosť hranoliek. Na grilovaciu panvicu kvapneme trochu sezamového oleja a mrkvu na ňom zo všetkých strán ugrilujeme (ak nemáme grilovaciu panvicu, neznamená to koniec sveta, pokojne ju upečieme v rúre), ochutíme ju bylinkovou soľou.  


Hermelín zo všetkých strán poriadne ponatierame olejom a obalíme v dostatočnom množstve zmesi ľanových a sezamových semienok. Syr umiestnime na grilovaciu panvicu a z oboch strán opečieme. Pri prevracaní opatrne, aby sme neprepichli kôrku a nevytiekol nám!






Tatarka či kečup, nič z toho nie je potrebné, mrkvu namáčame priamo do roztopeného hermelínu! Dali by ste si?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára