Na dve porcie:
- 250 g mletého bravčového
- sezamový olej
- 2 PL sójovej omáčky
- 1 + 1 PL jablčného octu (tradičnejší je ryžový, ak máte, využite ho)
- 1/2 ČL čili omáčky
- (1 PL rybacej omáčky, voliteľné)
- bylinkovú soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- 2 veľké mrkvy
- 1 kaleráb
Najprv pripravíme zeleninový šalát. Mrkvu i kaleráb očistíme, nastrúhame nahrubo a zalejeme 1 lyžicou jablčného octu (môžeme osoliť a okoreniť, ja však čerstvú zeleninu neochucujem). Necháme odstáť a vrhneme sa na prípravu mäsa. Na zohriatom oleji sprudka orestujeme mleté bravčové a opekáme ho kým nezačne chytať hnedú farbu, takých 7-8 minút. Potom pridáme sójovú omáčku, jablčný (ryžový) ocot, (rybaciu omáčku) a čili. Zmes dobre premiešame a opekáme ešte 2-3 minúty, kým mäso nie je hotové. Ak sa príliš pripaľuje, podlejeme trochou vody.
Hotovo, následne už iba servírujeme: kôpku mäsa na hniezde zo šalátu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára