Na dve porcie si zaobstaráme:
- 400 g kuracieho mäsa (vykostených stehien či pŕs, rôzne odrezky z nich)
- 6-7 sušených paradajok v oleji + olej z nich
- 1 veľkú paradajku
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 1 šálku mandľového mlieka
- 60 g eidamu (labužníci vymenia za parmezán)
- niekoľko čerstvých lístkov bazalky
- bylinkovú soľ podľa chuti
- (štipku paprikových vločiek - to som celá ja, chcela som dať, zabudla som..)
- 1 veľkú cuketu (mladá je lepšia, má menej semien)
V panvici zohrejeme olej zo sušených paradajok a pridáme do nej kuracie mäso nakrájané na kúsky s veľkosťou sústa. Sprudka ich restujeme a opekáme do zlatista, ochutíme bylinkovou soľou. Pridáme paradajku a sušené paradajky pokrájané nadrobno a nastrúhané strúčiky cesnaku. Dobre premiešame a varíme, kým paradajka nepustí šťavu. Potom podlejeme mliekom a necháme variť, kým sa omáčka trochu nezredukuje. Následne pridáme nastrúhaný eidam a necháme ho roztopiť.
Medzitým si pripravíme cuketové rezance: cuketu pozdĺžne nastrúhame na hrubom strúhadle. Posekáme bazalku a spolu s paprikovými vločkami pridáme k mäsu. Na záver už iba vmiešame cuketové rezance a necháme ich prehriať, viac-menej dovtedy, kým sa trochu neodparí voda, ktorú pustí. Servírujeme!
Moja cuketa bola príliš dužinatá a mala príliš veľa semien, preto výsledné rezance neboli úplne podľa môjho gusta: pevné a chrumkavé. Navyše s použitím špiralizéra by boli určite dokonalejšie, no odpúšťam im to, hlavne, že bruško sa radovalo.
Vzhľadom zase katastrofa, chuťovo však delikatesa! Neklamem, skúste!
Oh, a druhá porcia, ako inak, smerovala rovno do krabičky do práce.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára