Prichystáme si:
- 1 malú červenú cibuľu
- 2 väčšie mrkvy
- 1/2 veľkej cukety
- 10-15 ružičiek kelu
- sezamový a cesnakový olej
- 2 PL octu balzamico
- 1 PL sójovej omáčky
- (ak máte, odporúčam pridať aj 1 PL teriyaki omáčky)
- 1-2 PL sezamových semienok
- bylinkovú soľ podľa chuti
- 1 vajce
Cibuľu nakrájame nadrobno a na rozpálenom oleji ju orestujeme. Mrkvu očistíme a nakrájame na tenké hranolky. Pridáme ju k cibuli a opekáme, kým nedostane farbu. Prilejeme ocot a sójovú omáčku a nasypeme sezam so soľou. Následne do panvice pridáme ružičkový kel, ktorý sme očistili a zbavili zvädnutých horných listov, nakrájaný na polovice či štvrtiny (podľa veľkosti). Znovu chvíľu opekáme a potom podlejeme trochou vody. Cuketu umyjeme, nakrájame na hranolky a prihodíme k zelenine. Takto dusíme, kým sa nevyparí prebytočná voda a zelenina nie je hotová na skus. Zmes presypeme do misky a vo výpeku v panvici urobíme volské oko. To servírujeme spolu so zeleninou, navrch môžeme dodatočne posypať ešte sezamom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára